Is werken als productie­medewerker iets voor jou?

We vertellen je alles over je nieuwe baan

Overweeg je een baan als productiemedewerker, maar weet je nog niet precies wat werken in de productie inhoudt? Wij vertellen je er graag meer over! Het werk als productiemedewerker is zeer divers. Afhankelijk van de sector waarin je wilt werken zijn er diverse mogelijkheden. Het goede nieuws: er zijn volop banen in deze sector. Wil je weten wat het werk van een productiemedewerker precies inhoudt, welke opleiding je nodig hebt, wat je salaris zou zijn en welke leuke productie vacatures beschikbaar zijn? Neem dan even vijf minuten de tijd en ontdek alles wat jij moet weten over het werken als productiemedewerker.

ben jij benieuwd naar productie­werk?

wij laten je er alles over zien

Wat doet een productie­medewerker

Als productiemedewerker ben jij misschien wel een van de belangrijkste werknemers in de maatschappij. Dankzij jou kunnen we dagelijkse activiteiten uitvoeren zoals eten, wonen, fietsen en werken, omdat jij bijdraagt aan de productie van goederen die we elke dag gebruiken.

De diversiteit aan producten leidt tot veel verschillende taken voor productiemedewerkers. Het productieproces omvat diverse stappen, van het sorteren van grondstoffen, het bedienen van machines, het assembleren van producten, het waarborgen van kwaliteit tot aan het labelen en verpakken van eindproducten. Met zoveel gevarieerde werkzaamheden zal een productiemedewerker zich zeker niet snel vervelen.

Als productie­medewerker zijn dit jouw belangrijkste taken

⚙️Grondstoffen sorteren: dit is de eerste stap in het productieproces waarin jij de juiste grondstoffen verzameld en afweegt om een product te kunnen maken.

⚙️Machines bedienen: en jij weet hoe je dat doet! En niet alleen als de machine goed werkt. Ook als er een storing is, pak jij dit probleem samen met jouw collega’s op. Want tijd om stil te staan is er in de productie niet.

⚙️Producten in elkaar zetten: hier maak jij van verschillende halffabricaten een eindproduct. Soms heel klein en fijn, soms heel groot. Maar te allen tijde ben jij nauwkeurig zodat de producten goed zijn.

⚙️Kwaliteit beoordelen: nu het eindproduct er is, moet de kwaliteit nog beoordeeld worden. Jij controleert of producten aan de voorschriften voldoen, goed zijn afgewerkt en goed in elkaar zitten. Want jij wil er zeker van zijn dat jij en je collega’s kwaliteit leveren.

⚙️Producten labelen en inpakken: het product is af en beoordeeld. Tijd om in te pakken. Jij zorgt ervoor dat het product het goede label krijgt en dat het in de juiste verpakking belandt. Nu is het product echt af en klaar om verzonden te worden!

Dit zijn de verschillende soorten productie­­werk

Hoewel de titel hetzelfde is, zijn er veel verschillende werkzaamheden en functies binnen productiewerk. Dit zijn de diverse vacatures in productiewerk die wij jou te bieden hebben:

Productiemedewerker: alles wordt geproduceerd en precies dat is jouw taak. Maar er bestaat geen standaard productiemedewerker. Er zijn zoveel verschillende producten die worden gemaakt. Ga jij producten in elkaar zetten? Weeg jij grondstoffen af? Of voer je kwaliteitscontroles uit?

Verpakker: productiemedewerkers maken het product, maar zonder jou staan ze nergens. Jij zorgt ervoor dat het product goed wordt gelabeld en verpakt. Doe je dit niet, dan kan het product niet worden verzonden of raakt het beschadigd, waardoor het werk van de productiemedewerker voor niets zou zijn geweest.

Operator: jij bedient de machines waarin allerlei producten worden gemaakt. Dit kunnen kleine producten in kleine machines zijn, maar ook grotere in omvangrijke machines. Je weet hoe je de machines moet bedienen en van grondstoffen moet voorzien. Daarnaast voer je ook af en toe onderhoud uit.

Werken als productie­medewerker

alles wat jij wil weten

Jouw werkplek in de fabriek

Als productiemedewerker ben je een essentieel onderdeel van het productieproces en werk je meestal in een fabriek. Je hebt vaak een vaste plek met specifieke taken en verantwoordelijkheden. De keuze welk onderdeel van het proces jou het meeste aanspreekt, is aan jou; er zijn genoeg opties als productiemedewerker! Via Flexmarkers kun je bij diverse bedrijven in de regio terecht. De kans is groot dat je snel een baan in de productie vindt die bij jou past.

Kies je eigen werktijden en verhoog je salaris

Als productiemedewerker zijn er diverse werktijden beschikbaar. Zo kun je de werktijden laten aansluiten op jouw voorkeuren en leefstijl.

Ben je bijvoorbeeld actief bij verenigingen of wil je ’s avonds graag tijd doorbrengen met je gezin of vrienden? Dan is een functie in dagdienst wellicht geschikt voor jou. Je kunt bijvoorbeeld van 7 tot 16 uur werken en in de avonden en weekenden van je vrije tijd genieten. Hou je van variatie? Overweeg dan te werken in 2, 3 of 5 ploegen. Een bijkomend voordeel is dat je aanzienlijke toeslagen bovenop je salaris ontvangt!

Bij een 2-ploegendienst wissel je tussen ochtend- en middagdiensten of tussen middag- en avonddiensten. Bij een 3-ploegendienst heb je een vast schema: een week ochtenddiensten, gevolgd door een week middagdiensten en vervolgens een week nachtdiensten. Kies je voor een 5-ploegendienst, dan werk je ook in het weekend: twee ochtenddiensten, twee middagdiensten, twee nachtdiensten en daarna vier dagen vrij.

Het is aan jou om te bepalen welke werktijden het best aansluiten bij je wensen en welk schema het meest aantrekkelijk is. Ontdek de opties en kies de werktijden die het best bij jouw dagelijks leven passen. De keuze is aan jou!

Dit ga je minimaal verdienen als productie­medewerker

Het salaris dat je ontvangt is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de cao waaronder je valt en je werkervaring. Beschik je over jarenlange ervaring als productiemedewerker? Dan zal dit zeker invloed hebben op je salaris! Bovendien, als je in ploegendienst werkt, ontvang je een ploegentoeslag, wat een mooie aanvulling is op je salaris.

Om je een beter inzicht te geven in wat je zou kunnen verdienen, lichten we graag het gemiddelde salaris van een productiemedewerker toe, exclusief eventuele toeslagen. Wanneer je fulltime als productiemedewerker aan de slag gaat, ligt je salaris gemiddeld tussen de €2150 en €2600 per maand.

Nog meer verdienen en doorgroeien naar een andere functie?

Wil je meer verdienen? Dat is mogelijk, via Flexmakers heb je namelijk doorgroeimogelijkheden! Zelfs zonder specifieke opleiding of ervaring kun je in de productie beginnen. Een opleiding is niet noodzakelijk om als productiemedewerker te starten. We zorgen ervoor dat je begeleid wordt door iemand die je alle kneepjes van het vak leert. Daarnaast bieden we je de kans om een cursus of opleiding te volgen om verder te groeien binnen het bedrijf waar je werkt. Zo kun je vanuit de positie van productiemedewerker doorgroeien naar rollen zoals operator, heftruckchauffeur, voorman of productieleider.
Ik ben mijn zoektocht naar een nieuwe baan via LinkedIn, Indeed en de website van Flexmakers gestart. Toen ik zelf geen geschikte vacature kon vinden heb ik contact gezocht met Flexmakers. Ik ben na een gesprek met Leontien op sollicitatie geweest bij een bedrijf. De vacature paste niet bij mij. Het gesprek was enorm fijn, waardoor ik een andere functie bij het bedrijf heb kunnen invullen. Ik prijs Flexmakers zeker aan. Ik heb goed contact gehad met Leontien en zij heeft goed geluisterd naar mijn wensen. Als ik Flexmakers een cijfer moest geven dan zou ik ze beoordelen met een 10.”

“Ik was op zoek naar werk in de buurt en heb toen contact opgenomen met Flexmakers. Na mijn gesprek zou ik in eerste instantie starten bij één van de opdrachtgevers van Flexmakers. Dit ging niet meer door. Flexmakers is gelijk weer aan de slag gegaan om iets anders voor mij te zoeken. Zij belden mij al snel met het nieuws “wij hebben werk voor je”. Vrijwel de volgende dag kon ik al op gesprek komen. Het ging allemaal heel snel. Flexmakers voelt als warm thuiskomen en is niet formeel. Als je bij Flexmakers op kantoor komt dan zijn zij gelijk enthousiast en positief.“

“Toen ik op zoek was naar een nieuwe baan ben ik met Flexmakers in aanraking gekomen. Ik werd uitgenodigd voor een kennis­makings­gesprek met Mayke. Ik ben op gesprek geweest bij een bedrijf in Borculo. Dit is uiteindelijk niet doorgegaan. Een maandje later werd ik gebeld door Mayke met het nieuws dat Flexmakers een leuke baan voor mij had. Ik ben bij het bedrijf op gesprek geweest en twee dagen later kon ik hier beginnen. Ik heb 1,5 jaar voor Flexmakers gewerkt en ben nu overgenomen door het bedrijf”

Wil je werken in de productie?

Dit zijn de vacatures

Ben je enthousiast geworden en wil je aan de slag in de productie? Hieronder hebben we enkele vacatures voor je geselecteerd die momenteel beschikbaar zijn.
Wij vinden het enorm belangrijk dat jij je prettig voelt bij het bedrijf waarvoor je wilt werken. Om dat te realiseren, gaan we graag met je in gesprek. Als we jouw wensen kennen, kunnen we precies bepalen welke bedrijven het beste bij jou passen. Zo heb je de vrijheid om zelf te kiezen waar je wilt werken. Nieuwsgierig geworden? Meld je dan geheel vrijblijvend bij ons aan.

Werken als productie­medewerker via Flexmakers

dit zijn jouw voordelen

Wil je werken als productiemedewerker? Dan wil jij werken via Flexmakers. Wij hebben al veel productiemedewerkers succesvol aan een baan geholpen. Omdat wij de productiebedrijven in onze regio goed kennen, weten we wat deze bedrijven zoeken en wat er speelt. Daarnaast verdiepen we ons grondig in jou en je wensen. Zo kunnen we goed met je meedenken en samen ontdekken welk bedrijf het beste bij je past.

Alle voordelen op een rij

Een baan én werkplek die bij je past

Het is belangrijk dat jij een baan en werkplek vindt die bij je past. Daarom sta jij bij ons centraal en
gaan we samen met jou op zoek. We luisteren naar jou en ontdekken zo jouw interesses en wensen.
Op die manier heb jij niet alleen een baan en inkomen, maar ook een bedrijf en collega’s die echt bij
jou passen.

Van tijdelijke opdracht naar vaste baan

Onze ervaring is dat veel van onze uitzendkrachten na een periode van uitzendwerk een dienstverband aangeboden krijgen bij hun werkgever. Dus niet alleen voor tijdelijk uitzendwerk, maar ook voor een (vaste) baan ben je bij ons aan het juiste adres.

Je salaris en arbeids­voorwaarden goed geregeld

Vaak hoor je dat uitzendkrachten minder verdienen. Bij Flexmakers verdien je hetzelfde als je collega’s bij je werkgever. Je werkt gewoon volgens de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao van de bedrijfsbranche.

Aan de slag als productie­medewerker via Flexmakers?

Dit zijn de meestgestelde vragen

Wat ga ik verdienen?
Het salaris dat je ontvangt is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de cao waaronder je valt en je werkervaring. Beschik je over jarenlange ervaring als productiemedewerker? Dan zal dit zeker invloed hebben op je salaris! Bovendien ontvang je als je in ploegendienst werkt een ploegentoeslag, wat een mooie aanvulling is op je salaris. Om je een beter inzicht te geven in wat je zou kunnen verdienen, lichten we graag het gemiddelde salaris van een productiemedewerker toe, exclusief eventuele toeslagen. Wanneer je fulltime als productiemedewerker aan de slag gaat, ligt je salaris gemiddeld tussen de €2150 en €2600 per maand.
Wanneer krijg ik mijn salaris?
Er zijn 3 uitbetalingsmomenten in de week. Zodra jij je uren bij ons inlevert, zorgen wij dat jij het eerstvolgende betalingsmoment je salaris ontvangt!
Krijg ik feestdagen doorbetaald?
Je krijgt feestdagen zeker doorbetaald, mits je aaneengesloten 13 weken voorafgaand aan die feestdag hebt gewerkt bij een of meerdere opdrachtgevers.
Heb ik recht op vakantiedagen? Zo ja, hoeveel?
Natuurlijk heb je recht op vakantiedagen. Werk je fulltime, dan heb je recht op 25 vakantiedagen per jaar. Werk je parttime, dan is het naar rato. Je opgebouwde verlofuren worden bijgehouden op je loonstrook.
Krijg ik vakantiegeld?
Als je werkt, bouw je vakantiegeld op. Je krijgt minimaal 8% vakantiegeld. Je ontvangt het in de maand mei. Dan kun je welverdiend op vakantie!

aan de slag als productie­medewerker?

schrijf je nu in

Klaar voor een nieuwe start als productiemedewerker?
Schrijf je vandaag nog in! Het inschrijven is geheel vrijblijvend. Vul eenvoudig het onderstaande formulier in, en binnen twee werkdagen nemen wij contact met je op om jouw volgende stap samen te bespreken. Zet nu die stap naar jouw toekomstige baan!

Schrijf je nu in!

Stuur ons je gegevens via onderstaand formulier

Solliciteer
door het formulier in te vullen

We nemen binnen 48 uur
contact met je op

Kom langs op ons kantoor voor een persoonlijke kennismaking