Werken onder de 18

door | 24-05-2023

Dit moet je weten voordat je begint aan je vakantiebaan

Als je nog geen 18 bent en wat extra geld wilt verdienen tijdens de zomervakantie, is een vakantiebaan een populaire optie. Maar voordat je begint aan jouw vakantiebaan is het goed om te weten waar je recht op hebt als minderjarige werknemer. In deze blog bespreken we alle belangrijke aspecten die je moet weten voordat je aan je vakantiebaan begint. We hebben het over jouw rechten, de verschillende soorten vakantiewerk en welke vacatures we aanbieden. Daarnaast benadrukken wij dat een goede balans tussen werk en plezier essentieel is, zodat je niet alleen geld verdient, maar ook geniet van je vakantie. Ben jij klaar om goed voorbereid aan de slag te gaan deze zomer? Lees dan snel verder en ontdek hoe je van jouw vakantiebaan een feestje maakt.

Werken onder de 18: waar heb je recht op als minderjarige werknemer?

Ben je onder de 18 en ben je op zoek naar een vakantiebaan? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van jouw rechten als minderjarige werknemer. Er gelden namelijk speciale regels voor minderjarige werknemers, waarvan het belangrijk is dat je ze kent.

Dit zijn de regels die voor jou gelden:

  • Je recht op het wettelijk minimumloon dat geldt voor werknemers tot en met 21 jaar.
  • Als minderjarige mag je niet meer dan 12 uur per dag werken.
  • Na 4,5 uur werken heb je recht op een pauze van minimaal 30 minuten.

In principe mag je als minderjarige werknemer veel werkzaamheden verrichten. Echter moeten het veilige werkzaamheden zijn en mag je als minderjarige werknemer bijvoorbeeld niet met gevaarlijke stoffen of machines werken. Wil je meer informatie over jouw rechten als minderjarige werknemer? Bekijk dan de website van Rijksoverheid of neem contact met ons op.

Werken onder de 18: Soorten vakantiebanen en vacatures

Bij Flexmakers ben je aan het juiste adres voor verschillende vakantiebanen. Wij hebben een groot netwerk van werkgevers die specifiek op zoek zijn naar jongeren voor vakantiewerk. Hierdoor hebben wij een ruim aanbod aan vacatures in verschillende branches. Flexmakers zorgt er voor dat je als minderjarige werknemer een passende baan vindt die aansluit bij jouw interesses en vaardigheden. Ben je op zoek naar een vakantiebaan in de productie of logistiek? Bekijk dan een van de onderstaande vacatures⤵

– Vakantiebaan in verschillende branches
– Vakantiebaan in- en rondom Lochem

Of bezoek onze vacaturepagina voor meer vacatures.

Werken onder de 18: Goede balans tussen werk en plezier

Als minderjarige werknemer is het belangrijk om een goede balans te vinden tussen werk en plezier. Tijdens je vakantie wil je natuurlijk niet alleen een baan hebben waarbij je geld kunt verdienen, maar ook genoeg vrijheid hebben om van jouw vakantie te genieten. Als werknemer is het belangrijk om van jouw welverdiende vakantie te genieten en leuke dingen te plannen. Tijdens jouw vakantiewerk kan je namelijk best op vakantie gaan en kan je best een dag vrij nemen om wat leuks te doen. Flexmakers helpt je vakantiewerk te vinden waarbij je zowel plezier binnen als buiten je werkt hebt. Ben je benieuwd naar wat een uitzendbureau verder voor jou kan betekenen? Lees dan deze blog over werken via een uitzendbureau.

Werken onder de 18: Met Flexmakers maken we jouw werk tot een feestje

Flexmakers zorgt er samen met je voor dat jouw werk als een feestje voelt. Wij delen onder andere ijsbonnen uit aan onze vakantiekrachten, zo kan je in jouw vakantie ook genieten van een ijsje. Ook zorgen wij voor een zomerborrel en proosten we samen op jouw werkgeluk en krijg je een te gek zomercadeau.

Je weet nu alles over werken onder de 18 en wat je moet weten als je begint met jouw vakantiebaan. Heeft dit tot vragen geleid? Of ben je op zoek naar een vakantiebaan? Laat ons je dan helpen en maak samen met ons van jouw werk een feestje. Je kunt contact opnemen door ons te bellen op 0573-256380 of door je direct in te schrijven.

 

Mayke Kettelerij

Ik zet graag mensen in beweging met mijn blogs

0573 – 256 380
mayke@flexmakers.nl