Alles over werken in de productie

door | 28-03-2024

Ontdek de mogelijkheden

Wist je dat de productiebedrijven in Nederland voor heel veel banen zorgen en dat zij superbelangrijk zijn voor onze economie? Als productiemedewerker speel jij misschien wel één van de belangrijkste rollen in de samenleving. Dankzij jou kunnen mensen alledaagse dingen doen zoals eten, wonen, fietsen en werken. Jij helpt namelijk mee aan het maken van producten die we elke dag gebruiken. Dus ben jij geïnteresseerd in de productiebranche en ben jij benieuwd naar de verschillende mogelijkheden. Lees dan snel verder, want in deze blog legt Frank je alles uit over de productiebranche. Na het lezen van deze blog weet jij:

  • Wat een productiemedewerker doet
  • Welke mogelijkheden en functies er zijn binnen de productie
  • Waarom jij wilt werken in de productie

Wat doet een productiemedewerker?

Stel je voor dat elk product dat je dagelijks aanraakt, van je koffiemok tot je auto of computer, mede mogelijk is gemaakt door de inzet van productiemedewerkers. De diversiteit aan producten leidt tot veel verschillende taken voor productiemedewerkers. Het productieproces bestaat uit verschillende stappen, waar jij als productiemedewerker een belangrijke rol in speelt. Als productiemedewerker zijn dit jouw belangrijkste taken:

  • Grondstoffen sorteren
  • Machines bedienen
  • Producten in elkaar zetten
  • Kwaliteit beoordelen
  • Producten labelen en inpakken

Met zoveel gevarieerde werkzaamheden is de kans klein dat jij je als productiemedewerker verveelt. Spreken deze werkzaamheden je aan en wil je er meer over weten? Klik dan hier.

Mogelijkheden en functies binnen de productie

In de productiesector zijn er allerlei functies en misschien wel meer dan je denkt. Het werk varieert erg, omdat er allerlei producten worden gemaakt. Hieronder beschrijven we een aantal verschillende functies.

Productiemedewerker: Jij maakt producten. Afhankelijk van het product, kun je dingen in elkaar zetten, materialen afwegen of controleren of alles goed gemaakt is. Jouw werk is belangrijk voor het maken van allerlei producten.

Operator: Jij zorgt ervoor dat de machines goed werken en de producten gemaakt worden. Of het nu grote of kleine machines zijn, jij weet hoe je ze moet gebruiken en onderhouden.

Assemblagemedewerker: Jij monteert verschillende onderdelen tot een totaalproduct. Het kan om kleine of grote onderdelen gaan, maar door jouw werk krijgt alles vorm en kan het als eindproduct of onderdeel gebruikt worden.

Verpakker: Na het produceren komt het verpakken. Dat is jouw taak. Jij zorgt ervoor dat producten netjes verpakt en gelabeld zijn, zodat ze veilig naar de winkels of klanten kunnen.

Ben jij geïnteresseerd in een van deze functies? Bekijk hier al onze actuele productie vacatures.

De voordelen als productiemedewerker

Werken in productie betekent een baan vol voordelen en mogelijkheden. Als productiemedewerker krijg je een eigen plek in de fabriek en draag je bij aan het maken van allerlei producten. Er bestaan vooroordelen over productiewerk. Veel mensen denken dat het werk simpel, saai en vaak hetzelfde is. Toch is dit niet waar, want als productiemedewerker heb je een afwisselende functie.

Giorgi, werkzaam via Flexmakers, geniet vooral van deze variatie: “Het leukste aan mijn werk is de afwisseling en de verantwoordelijkheid. We maken veel producten met verschillende handelingen en in grote hoeveelheden, dus daarom werk ik secuur. Ik zie grondstoffen veranderen in eindproducten, dat is echt leuk om te zien.’

Daarnaast heb je in sommige functies de mogelijkheid om zelf je werktijden te kiezen die goedpassen bij je privé leven. Je verdient een eerlijk salaris wat ligt tussen de €2150 en €2600 per maand. Maar als je ervaring hebt of in ploegendienst werkt, is dat vaak hoger.

En wil je groeien en meer verdienen? Wij bieden je de kans om een cursus of opleiding te volgen om verder te groeien binnen het bedrijf waar je werkt. Zo kun je vanuit de positie van productiemedewerker doorgroeien naar functies zoals operator, meewerkend voorman of teamleider.

Aan de slag als productiemedewerker?

Nu je weet wat het werken in de productie inhoudt, welke mogelijkheden er zijn en wat de voordelen zijn, is het tijd om de volgende stap te zetten. Dus wil jij aan de slag in de productie of heb je nog vragen? Neem contact met ons op door te bellen naar 0573-256380 of je door direct in te schrijven.

Mayke Kettelerij

Ik zet graag mensen in beweging met mijn blogs

0573 – 256 380
mayke@flexmakers.nl