Welke baan past bij mij?

door | 13-10-2021

EEN KIJKJE IN DE FUNCTIEKEUKEN VAN A TOT Z

Welke baan past bij mij? Van werkvoorbereider tot commercieel medewerker binnendienst en van schilder tot operator. Er bestaat een walhalla aan functies en beroepen die men kan uitoefenen. Voor de één heb je een diploma nodig en voor de ander moet je twee rechterhanden meenemen naar het werk. Om jouw bril te verbreden en je te laten proeven van verschillende functies wordt in dit blogartikel een viertal beroepen uitgelegd. Want hoe ziet nou een werkdag van een productiemedewerker,  poedercoater, commercieel medewerker binnendienst of (junior) monteur eruit? Zo kun jij straks beter kiezen welke baan bij jou past!

Een baan als Productiemedewerker
Als productiemedewerker ga jij aan de slag met het uitvoeren van bewerkingen in een productieproces van producten. In deze baan voer je voornamelijk uitvoerende of assisterende taken uit. Het is afhankelijk van de branche waarin je werkt en welke werkzaamheden jij precies uitvoert. Zo kun je een machine bedienen, maar kun je ook aan de lopende band staan of meehelpen in het magazijn. Er is één overkoepelende taak: jij levert een bijdrage aan de vervaardiging of bewerking van een product. Om productiemedewerker te worden heb je vaak maar één ding nodig: een harde wil om te werken! Jij houdt van aanpakken en jij wordt blij als je jouw handen uit de mouwen kunt steken. Het gemiddelde bruto salaris van een productiemedewerker bedraagt €2000 op basis van een fulltime aanstelling.
Nieuwsgierig? Bekijk onze vacatures voor productiemedewerker!

Een baan als Poedercoater
Als poedercoater ben jij verantwoordelijk voor het met een spuitpistool aanbrengen van poeder op metaal. In de baan als poedercoater schuif jij het product een oven in waar de poederdeeltjes door de warmte eerst vloeibaar, dan stroperig en uiteindelijk uitharden tot een mooie coating. Voor sommige producten moet jij zelfs twee keer de oven gebruiken. Om jouw werkzaamheden uit te kunnen voeren is het belangrijk dat jij goed beschermd bent tegen de middelen die jij gebruikt tijdens het poedercoatproces en tegen de hitte van de oven. Een beschermend pak is daarom noodzaak. Ook maak je gebruik van een compressor voor perslucht en moet je zelf fysiek het nodige aankunnen, want bij sommige bedrijven zijn de producten die jij in de lakkerij moet op- en afhangen groot en zwaar. Wanneer je poedercoater bent of wilt worden is het noodzakelijk dat jij over MBO werk- en denkniveau beschikt. Jij bent een kei in het zelfstandig en volgens voorschriften werken. Het gemiddelde salaris van een poedercoater is €2400 bruto op basis van een fulltime dienstverband.
Meer weten? Bekijk onze vacatures voor productie!

Een baan als Commercieel medewerker binnendienst
Als commercieel medewerker binnendienst ben jij zowel telefonisch als op locatie het eerste aanspreekpunt voor klanten van het bedrijf. In de baan van commercieel medewerker ben je werkzaam op de binnendienst van de verkoopafdeling, waar jij verantwoordelijk bent voor de ondersteuning van vertegenwoordigers of verkopers. Jij werkt klantaanvragen correct en netjes af en jij denkt met een commercieel oog te allen tijde mee met de wensen van de klant. Naast het zijn van een communicatieve sterspeler is het bij een functie als commercieel medewerker binnendienst van groot belang dat jij een talenknobbel hebt. Zo moet je voor sommige bedrijven uitstekend Nederlands, Engels en Duits spreken in woord en geschrift. Ook moet je overweg kunnen met ERP-systemen, omdat je in deze systemen de klantaanvragen monitort. Het takenpakket is vrij divers, omdat er ook administratieve werkzaamheden uitgevoerd worden tijdens een werkdag. Gemiddeld genomen verdien je in deze functie €2500 bruto op basis van een fulltime aanstelling. Om commercieel medewerker binnendienst te zijn of te worden breng je minimaal een MBO+ diploma mee, bij voorkeur richting de marketing en sales. Lijkt deze functie jou iets? Bekijk onze vacatures voor commercieel medewerker binnendienst!

 

Hulp bij het kiezen over welke baan bij jou past?

Schrijf je dan direct in bij uitzendbureau Flexmakers. Stuur ons jouw CV op en we nemen binnen 2 werkdagen contact met je op, samen kijken we welke baan het beste bij jou past.


Een baan als (Junior) monteur
Met een baan als monteur kun jij je bezig houden met verschillende werkzaamheden, zoals het bouwen van technische installaties, het verrichten van onderhoud of het uitvoeren van reparaties. Het is afhankelijk van het bedrijf waar jij voor werkt, waar jij je in kan specialiseren als monteur. Er bestaan namelijk verschillende specialisatierichtingen. Zo kun je automonteur zijn of service-, onderhouds-, storings-, installatie- of elektromonteur. Het beroep monteur kan bij verschillende bedrijven “’on-the-job” aangeleerd worden. Hierdoor hoef jij als junior monteur alleen over technisch inzicht en een aanpakkersmentaliteit te beschikken. De rest leer jij van jouw ervaren collega’s. Ben jij een ervaren monteur? Dan zijn er tal van uitdagingen bij verschillende bedrijven te vinden. Zo kun je werken op een werkplaats waar alleen enkelseries van producten gemaakt worden, waardoor jouw werkzaamheden uniek en divers blijven en jij uitgedaagd wordt het beste uit jezelf te halen. In de functie van monteur heb jij een VCA nodig. Dit is belangrijk, omdat je komt te werken in een omgeving waar je risicovolle werkzaamheden uitvoert en waar het noodzaak is dat er zo veilig en gezond mogelijk gewerkt wordt. Een ervaren monteur beschikt over MBO werk- en denkniveau en een junior monteur over gedrevenheid om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Het gemiddeld bruto salaris loopt van €2100 tot €2900 op basis van een fulltime dienstverband en is afhankelijk van ervaring.
Ben jij benieuwd naar welke vacatures wij beschikbaar hebben in de techniek? Bekijk onze vacatures voor (junior) monteur!

Welke baan past bij mij? Onze tip voor het kiezen van de juiste baan
Dezelfde functie bij verschillende bedrijven ziet er anders uit. Zo is een functie als productiemedewerker bij een metaalbewerkingsbedrijf anders dan een productiemedewerker die staat aan de lijn van een voedselverwerkingsfabriek.
Het staat dus niet zwart op wit wanneer jij een bepaalde functie vervult, jij daartoe behorende werkzaamheden uitvoert. Dit takenpakket verschilt van bedrijf tot bedrijf. Wij geven je graag 1 tip die belangrijk is bij het kiezen van de juiste baan:
Het belangrijkste is dat jij iets doet waar jij gelukkig van wordt en waar jij voldoening uithaalt en waar jij elke dag met zin naar het werk gaat! Een takenpakket is hier onderdeel van, maar denk ook eens aan leuke collega’s of een opgeruimde en veilige werkomgeving. En zo zijn er tal van zaken die per bedrijf en bijhorende werkomgeving kunnen verschillen, maar die wel bepalend zijn voor jouw geluksgevoel.

Welke baan past bij mij? Schrijf je in bij ons uitzendbureau
Wil je echt weten welke baan bij jou past? Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste baan. Een succesvolle match is mensenwerk, schrijf je in bij ons uitzendbureau en we gaan samen op zoek. 

Je hebt geproefd aan verschillende functies in de branches: productie, industrie, commercieel en techniek. Zat er niets tussen wat jou aanspreekt? Geen probleem, op onze website laten we je graag kennis maken met nog meer invalshoeken, zoals de administratie, bouw en logistiek.

Bekijk al onze vacatures en solliciteer! Want wij maken graag kennis met jou!

Gratis e-book: In 5 stappen naar jouw ideale baan

Heb jij ooit het gevoel gehad dat je vastloopt in jouw baan? Dag in, dag uit hetzelfde riedeltje.

Je wilt graag wat anders doen, maar je weet niet zo goed wat en hoe je dit moet aanpakken. Dan gaan wij jou helpen.

Speciaal voor jou hebben wij onze kennis, expertise en ervaring gebundeld in ons e-book.

Incl. gratis templates voor een CV en motivatiebrief die eruit springen.

Gratis e-book: In 5 stappen naar jouw ideale baan

Heb jij ooit het gevoel gehad dat je vastloopt in jouw baan? Dag in, dag uit hetzelfde riedeltje.

Je wilt graag wat anders doen, maar je weet niet zo goed wat en hoe je dit moet aanpakken. Dan gaan wij jou helpen.

Speciaal voor jou hebben wij onze kennis, expertise en ervaring gebundeld in ons e-book.

Incl. gratis templates voor een CV en motivatiebrief die eruit springen.

Na het aanmelden van jouw gratis ebook ontvang je van ons ook elke 2 weken een update van onze nieuwste vacatures, zo ben jij altijd als eerste op de hoogte! Wij gaan zorgvuldig om met jouw gegevens en uitschrijven kan op elk moment. Vragen? lees hier onze privacyverklaring.

Mayke Kettelerij

Ik zet graag mensen in beweging met mijn blogs

0573 – 256 380
mayke@flexmakers.nl