Week van de ondernemer

door | 19-11-2021

Ondernemen in een notendop!

Het is de week van de ondernemer en daarom lees je in onze nieuwste blog over de terugblik en de toekomst van ondernemers Frank en Mayke. Wat heeft het ondernemen hun opgeleverd en hoe kijken zij naar de toekomst van Flexmakers.

Terugblik

Als startende ondernemer overheerst het gevoel van enthousiasme, gedrevenheid en positiviteit”, vertelt Mayke van Flexmakers. “Maar ook het onzekere gevoel van een nieuwe en onbekende weg inslaan. Waarbij je niet zeker weet of de markt je wel weet te vinden. Maar al snel nam het trotse gevoel het over, wanneer we zagen dat er vanuit het werkveld behoefte is aan onze manier van werken en het bedrijf dit jaar een snelle groei doormaakte . Dat laat zien dat de basis vanaf dag één goed is geweest.” Frank en Mayke zijn dankbaar voor wat ze tot nu toe voor elkaar hebben gebokst. Ze spraken het vertrouwen naar elkaar uit om samen te gaan ondernemen. Door hun verscheidenheid aan kwaliteiten en eigenschappen vullen ze elkaar goed aan. Samen kijken ze naar de mogelijkheden en kansen en weten ze altijd de juist match te maken.

Ondernemen geeft veel vrijheid en voldoening

Een eigen onderneming zorgt ook voor persoonlijke overwinningen. Mayke haar vorige baan paste niet meer. Ze was toe aan iets anders. Ze is volledig uit haar comfortzone gestapt door de wens uit te spreken een eigen onderneming te willen starten. Frank kwam in een openhartig gesprek met Mayke, waardoor het zaadje dat er al lag met veel water en zonlicht is gaan groeien en hij de stap durfde te zetten om ook te gaan ondernemen. Hij haalt veel vertrouwen uit de basis die ze samen hebben gelegd. Wat brengt een eigen onderneming met zich mee? Voor Frank een big smile en ontzettend veel voldoening. De vrijheid vindt hij onbetaalbaar en het plezier dat hij uit zijn onderneming haalt heerlijk. Het ondernemen geeft Mayke iedere dag weer positieve energie en veel voldoening. Juist doordat je als ondernemer op jezelf bent aangewezen, heeft ze zichzelf écht ontplooit.

Vooruitkijken

Frank: “Als we vooruitkijken, willen we graag een stabiele en betrouwbare organisatie zijn. We willen meer naamsbekendheid creëren, waardoor werkzoekenden ons nog beter weten te vinden. Hierdoor kunnen we onze klanten nog beter voorzien van de juiste medewerkers. We waarderen al onze klanten, groot en klein. En we genieten van de diversiteit, waardoor elke samenwerking weer uniek is. We willen een organisatie zijn waar klanten graag mee samenwerken en waar medewerkers graag voor werken.

Ondernemerstalent

Als er een toverwinkel zou bestaan, waar je elk ondernemerstalent kunt kopen, dan zou Mayke graag het gevoel en de interesse voor cijfers willen hebben. Frank zou graag zijn leiderschap skills willen verbeteren. Door elkaar te blijven motiveren om nieuwe dingen te leren, hou je elkaar scherp en kom je samen heel ver! We merken dat er een groot verschil is tussen het zijn van werknemer en het zijn van ondernemer. Mayke: “Na 10 jaar in loondienst te hebben gewerkt had ik nooit gedacht om een eigen onderneming te beginnen. En kijk waar we nu staan! Ik ben trots dat ik vanuit mijn eigen hart kan werken én dat we samen de identiteit van Flexmakers kunnen bepalen.” Frank: “Een eigen onderneming runnen, waarin ik samen met Mayke de verantwoordelijkheid draag en de koers bepaal, maakt voor mij echt het verschil. Ik ervaar het ondernemen niet als een risico en kan de balans goed vinden. We vullen elkaar aan en helpen elkaar met het maken van de juiste beslissingen!

Wij maken graag regionaal hèt verschil. We gaan regionale samenwerkingen aan, om elkaar sterker te maken en vooruit te helpen! Er staan al een aantal mooie samenwerking op de planning. Hierover later meer!

Wil je meer weten over ons of ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

 

Gratis e-book: In 5 stappen naar jouw ideale baan

Heb jij ooit het gevoel gehad dat je vastloopt in jouw baan? Dag in, dag uit hetzelfde riedeltje.

Je wilt graag wat anders doen, maar je weet niet zo goed wat en hoe je dit moet aanpakken. Dan gaan wij jou helpen.

Speciaal voor jou hebben wij onze kennis, expertise en ervaring gebundeld in ons e-book.

Incl. gratis templates voor een CV en motivatiebrief die eruit springen.

Gratis e-book: In 5 stappen naar jouw ideale baan

Heb jij ooit het gevoel gehad dat je vastloopt in jouw baan? Dag in, dag uit hetzelfde riedeltje.

Je wilt graag wat anders doen, maar je weet niet zo goed wat en hoe je dit moet aanpakken. Dan gaan wij jou helpen.

Speciaal voor jou hebben wij onze kennis, expertise en ervaring gebundeld in ons e-book.

Incl. gratis templates voor een CV en motivatiebrief die eruit springen.

Na het aanmelden van jouw gratis ebook ontvang je van ons ook elke 2 weken een update van onze nieuwste vacatures, zo ben jij altijd als eerste op de hoogte! Wij gaan zorgvuldig om met jouw gegevens en uitschrijven kan op elk moment. Vragen? lees hier onze privacyverklaring.

LOTTE AARTSEN

Ik zet graag mensen in beweging met mijn blogs

0573 – 256 380
lotte@flexmakers.nl