Op zoek gaan naar een andere baan

door | 2-05-2022

op zoek gaan naar een andere baan

Op zoek naar een andere baan? Wil jij elke dag boordevol energie naar je werk gaan? Haal je geen voldoening meer uit je werk of vind jij dat je te weinig verdiend? Voor mensen die willen switchen van baan of carrière is het nu het ideale moment. De arbeidsmarkt biedt momenteel meer kansen dan ooit tevoren. Toch kan het beginnen met een nieuwe baan als hoogdrempelig worden ervaren. In deze blog leggen wij jou uit waarom het zoeken van een nieuwe baan gunstig kan zijn.

op zoek naar een andere baan vanwege een hoger salaris

Uit het Nationaal Salaris Onderzoek blijkt dat de meest gekozen reden om op zoek te gaan naar een andere baan, het salaris is. Doordat er nu zoveel vraag is naar werknemers, bevindt de kandidaat zich in de ideale positie om te onderhandelen over het salaris. Andere populaire redenen die mensen aansporen om van baan te wisselen zijn onder andere betere arbeidsvoorwaardes en de mogelijkheid tot meer zelfontplooiing.  

 

Meer flexibiliteit in een andere baan

Een andere reden voor het op zoek gaan naar een andere baan is vanwege de flexibiliteit. De standaard werktijden van 9 tot 5 zijn steeds minder van deze tijd.  Werknemers willen meer vrijheid in werktijden en werkplekken. Vooral Millenials en de Gen-Z generatie geven een sterke voorkeur aan flexibel werken. Uit onderzoek blijkt zelfs dat het werkplezier als hoger wordt ervaren wanneer werknemers zelf hun werktijden kunnen inplannen. Daarnaast wordt de mogelijkheid tot thuiswerken als een pluspunt beschouwd.  Anno 2022 wordt er door bedrijven steeds meer ondernomen, om medewerkers flexibiliteit te bieden. Werknemers geven aan een hoger concentratieniveau en meer motivatie te ervaren wanneer zij werkzaam zijn voor een bedrijf dat hen flexibiliteit biedt. Sporten onder werktijd, langere lunchpauzes of het werken in een leuk koffietentje bij jou om de hoek, worden steeds vaker de norm.  

 

op zoek gaan naar een andere baan vanwege het stap-budget

Doordat er zoveel vraag is naar werknemers op de huidige arbeidsmarkt, kunnen werkzoekenden en werkenden sinds 1 maart 2022 gebruik maken van het STAP-budget. Het STAP-budget biedt werklozen of werkenden de kans om zich te laten omscholen in de vorm van een training, cursus of opleiding. Het STAP-budget kan door iedere meerderjarige, woonachtig in Nederland worden gebruikt. Het hebben van een Nederlandse nationaliteit is geen vereiste. Om gebruik te kunnen maken van het budget kan er een aanvraag worden ingediend via het UWV. Echter, is het wel belangrijk dat de opleiding, cursus of training geregistreerd staat in het scholingsregister. Benieuwd wat dit voor jou kan betekenen? Wij kunnen je hier natuurlijk in een kennismakingsgesprek meer over vertellen.

 

persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling is onmisbaar geworden in het bedrijfsleven. Sollicitanten kijken steeds scherper naar opleidings- en doorgroeimogelijkheden die een potentiële werkgever biedt. Voor veel werkzoekenden wordt de mogelijkheid tot zelfontplooiing dan ook als doorslaggevende factor gezien in de keuze voor een nieuwe baan. Het investeren in eigen ontwikkeling maakt dat je jouw werk uitdagend blijft vinden en daardoor gemotiveerd blijft om jouw werk met plezier uit te voeren. Daarnaast zijn werkgevers steeds meer op zoek naar werknemers die breed inzetbaar zijn.

 

ben jij ook op zoek naar een andere baan? dan helpt flexmakers jou verder

Ben jij ook op zoek naar een andere baan en herken je in een van bovenstaande redenen? Dan helpen we je graag verder aan een nieuwe baan. Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan nu contact met ons op via 0573-256380 of schrijf je direct in via onze website. Wij zullen dan binnen 48 uur contact met je opnemen.  

Gratis e-book: In 5 stappen naar jouw ideale baan

Heb jij ooit het gevoel gehad dat je vastloopt in jouw baan? Dag in, dag uit hetzelfde riedeltje.

Je wilt graag wat anders doen, maar je weet niet zo goed wat en hoe je dit moet aanpakken. Dan gaan wij jou helpen.

Speciaal voor jou hebben wij onze kennis, expertise en ervaring gebundeld in ons e-book.

Incl. gratis templates voor een CV en motivatiebrief die eruit springen.

Gratis e-book: In 5 stappen naar jouw ideale baan

Heb jij ooit het gevoel gehad dat je vastloopt in jouw baan? Dag in, dag uit hetzelfde riedeltje.

Je wilt graag wat anders doen, maar je weet niet zo goed wat en hoe je dit moet aanpakken. Dan gaan wij jou helpen.

Speciaal voor jou hebben wij onze kennis, expertise en ervaring gebundeld in ons e-book.

Incl. gratis templates voor een CV en motivatiebrief die eruit springen.

Na het aanmelden van jouw gratis ebook ontvang je van ons ook elke 2 weken een update van onze nieuwste vacatures, zo ben jij altijd als eerste op de hoogte! Wij gaan zorgvuldig om met jouw gegevens en uitschrijven kan op elk moment. Vragen? lees hier onze privacyverklaring.

Mayke Kettelerij

Ik zet graag mensen in beweging met mijn blogs

0573 – 256 380
mayke@flexmakers.nl