Vooroordelen over een uitzendbureau

door | 19-04-2023

Flexmakers pakt het anders aan!

Het vinden van een baan kan een uitdaging zijn, vooral als je nieuw bent op de arbeidsmarkt of op zoek bent naar een nieuwe carrière. Een uitzendbureau kan jou hierbij helpen. Wil je meer weten over hoe een uitzendbureau werkt? Lees het in deze blog. Er bestaan nog steeds vooroordelen over het werken via een uitzendbureau. In deze blog nemen wij de 6 meest voorkomende vooroordelen over een uitzendbureau bij je weg.

vOORoorDEEL 1: uITZENDBUREAUS BETALEN SLECHT

Vaak hoor je dat uitzendkrachten minder verdienen dan andere collega’s bij dezelfde opdrachtgever. Dit is een veelvoorkomende misvatting, omdat je als uitzendkracht recht hebt op hetzelfde loon als een vaste medewerker. Dit is zelfs wettelijk bepaald. Vanaf je eerste werkdag is de zogeheten inlenersbeloning van toepassing. Deze regeling is sinds 2012 van toepassing en per januari 2023 nog verder uitgebreid. Volgens deze regeling krijg je niet alleen hetzelfde loon als een vaste werknemer, maar werk je ook volgens dezelfde arbeidsvoorwaarden en heb je recht op dezelfde (extra) vergoedingen. Wil je meer weten over de inlenersbeloning? Lees het in deze blog. Kortom, er wordt dus geen onderscheid gemaakt tussen werknemers die werkzaam zijn via het uitzendbureau en werknemers die vast in dienst zijn binnen het bedrijf.

vOORoorDEEL 2: JE KUNT BETER RECHTSTREEKS SOLLICITEREN

Waarom zou je via een uitzendbureau solliciteren als je zelf direct kan solliciteren? Deze misvatting horen wij vaak. Dit vinden wij jammer, want een uitzendbureau helpt je juist om jouw droombaan te vinden. Wij kennen de opdrachtgevers goed en kunnen zo inschatten wat bij jou past. Ook zorgen we ervoor dat je bij meerdere opdrachtgevers op gesprek kan, zodat je zelf kan vergelijken welke baan het beste bij jou past. Via Flexmakers solliciteren bied je juist vele voordelen zoals:

  • Het scheelt je een hoop tijd door niet zelf op zoek te gaan
  • Je springt er eerder uit bij jouw potentiële werkgever, doordat ze goede ervaringen hebben met Flexmakers
  • Bij Flexmakers helpen we je in het hele sollicitatieproces
  • Flexmakers kan de vooroordelen over je wegnemen bij de opdrachtgever en je voorstellen als een geschikte kandidaat ongeacht jouw ervaring

Inmiddels hebben er al veel werkzoekenden via Flexmakers hun droombaan gevonden. Een van deze werkzoekenden was Paul Schigt: “Ik kwam bij Flexmakers terecht via een vacaturebank. De vacature sprak mij gelijk aan en toen heb ik gelijk gesolliciteerd. Mijn eerste gesprek met Leontien was erg leuk en relaxt. Leontien vertelde mij na het gesprek dat zij wat bedrijven zou gaan bellen voor mij. Het eerste bedrijf was gelijk al raak. Ik kon starten bij Wila in Lochem. Wat Flexmakers anders maakt dan andere uitzendbureaus is dat Flexmakers daadwerkelijk achter de wens van een uitzendkracht aan gaat.”

Ben jij net als Paul op zoek naar een andere baan? Schrijf je dan geheel vrijblijvend bij ons in. Ook jou helpen we graag met het vinden van een nieuwe baan. Klik op deze link op je direct bij ons in te schrijven.

vOORoorDEEL 3: vIA EEN UITZENDBUREAU KRIJG JE NOOIT EEN VASTE BAAN

Dat je via een uitzendbureau nooit een vaste baan krijgt vegen we graag snel van tafel. Onze ervaring laat juist zien dat veel van onze uitzendkrachten na een periode van uitzendwerk een (vast) dienstverband aangeboden krijgen bij de opdrachtgever. De opdrachtgevers waar wij mee samenwerken bieden onze uitzendkrachten veel toekomstperspectief. Dus niet alleen voor tijdelijk uitzendwerk, maar ook voor een (vaste) baan ben je bij ons aan het juiste adres.

 

Ben je net zoals Anne op zoek naar een nieuwe baan? Samen met jou kijken we graag naar de mogelijkheden en vinden we de baan die het best bij jou past!

vOORoorDEEL 4: uITZENDWERK IS ALLEN VOOR LAAGOPGELEID OF ONGESCHOOLD PERSONEEL

Gelukkig kunnen we dit vooroordeel ook bij jou wegnemen, want een uitzendbureau heeft vacatures op alle niveaus. Bij Flexmakers kan je terecht voor werk in diverse branches en op alle niveaus. Dus ongeacht jouw diploma’s, wij doen ons uiterste best om je te helpen aan jouw droombaan.

Benieuwd naar de vacatures die wij aanbieden? Klik dan hier.

vOORoorDEEL 5: INSCHRIJVEN ZONDER DAT ER EEN PASSENDE VACATURE IS HEEFT GEEN ZIN

Ook al is er nog geen vacature online die je aanspreekt, heeft het toch wel zin om je in te schrijven. Het kan namelijk best zijn dat we de vacature wel aanbieden maar dat deze nog niet online staat.

Het kan zomaar zijn dat jouw vacature er volgende week wel is, want wat niet is kan nog komen. Sterker nog, als wij een goed beeld van je en jouw wensen hebben gekregen, is de kans groot dat wij je voorstellen aan een van onze opdrachtgevers of actief op zoek gaan naar een passende vacature voor jou. Kortom, het inschrijven bij een uitzendbureau kan nooit kwaad en door je in te schrijven heb je een grotere kans op het vinden van jouw droombaan.

vOORoorDEEL 6: uITZENDBUREAUS STUREN ALLEEN MAAR OP CIJFERS

Vaak hoor je dat uitzendbureaus alleen maar gefocust zijn op cijfers, targets halen en het zo snel mogelijk invullen van vacatures. Maar wij werken niet met targets. Bij Flexmakers pakken we het anders aan. Wij weten namelijk één ding zeker: het succesvol matchen van medewerkers en bedrijven is en blijft mensenwerk. En daarom sta jij bij ons centraal en gaan wij voor een persoonlijke aanpak om jou te helpen jouw droombaan te vinden

Je weet nu alles over de vooroordelen over een uitzendbureau en hoe wij het bij Flexmakers aanpakken. Heeft dit tot vragen geleid? Of ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Laat ons je dan helpen. Je kunt contact opnemen door ons te bellen op 0573-256380 of door je direct in te schrijven.

Mayke Kettelerij

Ik zet graag mensen in beweging met mijn blogs

0573 – 256 380
mayke@flexmakers.nl