Van inschrijving tot baan

door | 11-12-2021

EEN NIEUWE BAAN in 5 stappen

Flexmakers helpt jou in 5 stappen aan een nieuwe baan. In deze blog vertellen wij jou in 5 stappen de weg die jij aflegt nadat je hebt gesolliciteerd op één van onze vacatures of wanneer je het inschrijfformulier op onze website hebt ingevuld. Zo krijg jij een beter beeld van wat jou te wachten staat wanneer je bij ons solliciteert en hoe wij te werk gaan. Wij nemen je mee in het verhaal van Anne, Roberto en Gerben, zij hebben alle drie op een andere manier bij Flexmakers gesolliciteerd en succesvol een nieuwe baan gevonden.

Een nieuwe baan STAP 1: vacatures bekijken en solliciteren

 

De eerste stap voor het vinden van een nieuwe baan is vacatures bekijken. Via onze website kun je al onze nieuwste vacatures vinden. Natuurlijk kun je ook net als Roberto via Indeed bij ons terechtkomen of ga je zoals Anne op zoek naar uitzendbureaus in jouw omgeving. Of neem een voorbeeld aan Gerben, die online een vacature van ons zag en direct solliciteerde. Wanneer er een vacature tussen zit die jouw aandacht trekt, kun je op verschillende manieren bij ons solliciteren. Je kunt ons bellen maar ook direct solliciteren via het sollicitatieformulier onder de vacature, ook kun je dan direct jouw CV bij ons uploaden. Weet je nog niet zo goed waar je naar op zoek bent, maar wil je wel graag werken? Dan helpen wij jou aan een baan die bij je past! Schrijf je direct in en laat jouw CV achter.

 

Een nieuwe baan STAP 2: solliciteren & CV bekijken, bellen en uitnodigen

 

Wanneer wij jouw CV binnenkrijgen gaan wij druk aan de slag voor jou. Je kan natuurlijk direct solliciteren onder een
vacature of door je bij ons in te schrijven, dan gaan wij voor jou op zoek naar de juiste baan. We lezen jouw CV nauwkeurig en denken alvast na over vacatures die bij jou zouden passen. Natuurlijk maken wij ook graag kennis met jou en daarom nemen we binnen 48 uur contact met jou op om een afspraak te maken voor een kennismakingsgesprek. Dat onze lijnen kort en snel zijn wordt onder andere door Roberto bevestigd: “vanuit Flexmakers wordt snel gehandeld en er is sprake van een vlotte communicatie. Ik heb niet dagen hoeven wachten op een antwoord”. Over de communicatie zegt Anne: “Flexmakers is heel vriendelijk, duidelijk en snel!“.

 

Een nieuwe baan STAP 3: kennismakingsgesprek

 

De derde stap naar een nieuwe baan is kennismaken. Wij willen jou graag leren kennen en dat doen we door een persoonlijke aanpak. Roberto heeft deze aanpak als zeer prettig ervaren.

“Er werd netjes en informeel met mij omgegaan en dat zorgde ervoor dat ik me meteen thuis voelde bij Flexmakers. Ik heb het gesprek als zeer prettig ervaren en voelde me echt gehoord!”.

Door het stellen van de juiste vragen op het juiste moment proberen wij erachter te komen of je past bij de functie of dat we verder moeten kijken naar andere vacatures die wij voor jou in petto hebben. Dit was het geval bij Anne.

Anne: “Ik vertelde Frank en Anne over mezelf en de dingen die ik leuk vind om te doen en tijdens hetzelfde gesprek kwam Frank al met een aantal vacatures die mij zouden kunnen passen. Na mijn kennismakingsgesprek ging ik op sollicitatiegesprek bij drie opdrachtgevers”.

Tijdens en na het kennismakingsgesprek schakelen wij snel, zodat zaken snel geregeld zijn en voor jou in orde worden gemaakt.

Gerben: “Tijdens mijn kennismakingsgesprek werd er meteen gekeken welke vacature ik zou kunnen invullen. En terwijl ik op het station stond te wachten op de trein werd ik gebeld dat ik op gesprek mocht komen bij de opdrachtgever”. 

Zo snel kan het dus gaan! En dat brengt ons naar stap 4 richting een nieuwe baan.

Wij hebben regelmatig nieuwe vacatures, in diverse branches
zoals: in
de bouwcommercieelindustrielogistiek en productie.
Benieuwd of er voor jou ook wat tussen zit?

Een nieuwe baan STAP 4: gesprek met de opdrachtgever

 

De vierde stap in het vinden van een nieuwe baan is een gesprek met de opdrachtgever. Nadat je bij ons een kennismakingsgesprek hebt gehad ga je op bezoek bij één of meerdere opdrachtgevers. Je kunt dan de sfeer van het bedrijf proeven, zien hoe er gewerkt wordt en ook maak je kennis met toekomstige collega’s. Naast een eerste indruk die jij krijgt van het bedrijf is het belangrijk dat je zelf ook een eerste indruk achterlaat. Jij gaat namelijk op gesprek bij onze opdrachtgever. Uiteraard horen wij na afloop graag hoe je het vond gaan en of het jou iets lijkt om voor de opdrachtgever te gaan werken. En bevalt het na het gesprek van beide kanten? Dan hebben we de juiste match en kun jij jezelf klaarstomen voor jouw eerste werkdag!

 

Een nieuwe baan STAP 5: eerste werkdag en begeleiding

 

De vijfde en laatste stap naar een nieuwe baan is jouw eerste werkdag. Spannend! De eerste werkdag breekt aan, maar doordat jij al kennisgemaakt hebt met het bedrijf weet jij precies waar jij moet zijn. Na jouw eerste werkdag bellen wij jou om te horen hoe de dag is gegaan en of je het naar je zin hebt gehad. Niet alleen na de eerste dag zijn wij benieuwd, wij zijn altijd nieuwsgierig naar hoe het gaat en horen graag jouw verhalen over werkplezier, maar ook over problemen die jij mogelijk ervaart. Door onze kleinschaligheid spreken wij van oprechte aandacht in jou als persoon en in jou als werknemer.

Anne zegt hierover: “Over de begeleiding van Flexmakers ben ik erg tevreden. Ik kan altijd via de mail of telefonisch contact opnemen. Ik word altijd goed geholpen wanneer ik vragen heb. Er wordt echt de tijd voor je genomen!”. 

Ook Gerben is net als Anne te spreken over de begeleiding: “Ik ben erg tevreden over de begeleiding van Flexmakers. Mijn verwachting van een uitzendbureau werd door hen waargemaakt en ik ben blij met het informele contact dat ik met hun heb”.

Een stuk begeleiding is mensenwerk én maatwerk. Daar zetten wij ons beste beentje voor. Onder andere voor Roberto: “In de tijd dat ik ouderschapsverlof moest aanvragen, hebben zij mij altijd geholpen om dingen voor elkaar te krijgen die mijzelf niet altijd lukten. Ik kan met alle vragen bij hen terecht en ze staan altijd voor mij klaar!”.

 

Een nieuwe baan?

Wij zijn er voor jou van begin tot eind en helpen jou in 5 stappen aan een nieuwe baan. Wil je de stappen zelf zetten? Bekijk onze vacatures voor onder andere de branches productieindustriecommercieel of logistiek en solliciteer. Of schrijf je direct in en wij maken graag kennis met jou!

Ben je benieuwd naar het hele verhaal van Anne, Roberto, Gerben, een andere uitzendkracht of opdrachtgever? Bekijk de referentiepagina!  

 

Gerben
“Mijn verwachting van een uitzendbureau werd door hen waargemaakt en ik ben blij met het informele contact dat ik met hun heb.”
Referentie >

Roberto
“Ik kan met alle vragen bij hen terecht en ze staan altijd voor mij klaar!”

Referentie >

Anne
“Ik heb snel een baan gevonden en word altijd goed geholpen wanneer ik vragen heb. Flexmakers is heel vriendelijk, duidelijk en snel!”
Referentie >

gratis e-book: In 5 stappen naar jouw ideale baan

Heb jij ooit het gevoel gehad dat je vastloopt in jouw baan? Dag in, dag uit hetzelfde riedeltje.

Je wilt graag wat anders doen, maar je weet niet zo goed wat en hoe je dit moet aanpakken. Dan gaan wij jou helpen.

Speciaal voor jou hebben wij onze kennis, expertise en ervaring gebundeld in ons e-book.

Incl. gratis templates voor een CV en motivatiebrief die eruit springen.

Na het aanmelden van jouw gratis ebook ontvang je van ons ook elke 2 weken een update van onze nieuwste vacatures, zo ben jij altijd als eerste op de hoogte! Wij gaan zorgvuldig om met jouw gegevens en uitschrijven kan op elk moment. Vragen? lees hier onze privacyverklaring.

TESSA WESTERINK

Ik zet graag mensen in beweging met mijn blogs

0573 – 256 380
tessa@flexmakers.nl