Magazijnmedewerker

door | 1-02-2022

HOE ZIET EEN DAG VAN EEN MAGAZIJNMEDEWERKER ERUIT?

Ben jij altijd al benieuwd naar wat het werk van een magazijnmedewerker inhoudt en zou je hier graag meer over willen weten? In deze blog vertellen we je alles over het werk van een magazijnmedewerker én spreken we met een aantal ervaren magazijnmedewerkers over hun werk.

Magazijnmedewerker: Werkzaamheden

Benieuwd naar de werkzaamheden van een magazijnmedewerker? Als magazijnmedewerker werk jij in een magazijn of opslagplaats. Je hebt een divers takenpakket, waardoor je van veel verschillende werkzaamheden proeft. Je checkt de binnengekomen goederen, plaatst ze op de juiste plek en zet ze vast in een daarvoor bestemd computersysteem. Orders die vertrekken, bereid jij voor. Je verzamelt de artikelen, pakt ze in, zodat de chauffeur ze mee kan nemen en helpt met het laden en lossen. Het kan zo zijn dat je hiervoor op een reach- of heftruck rijdt. Je rapporteert je gedane werkzaamheden aan de magazijnleider.

Magazijnmedewerker: Competenties

Zou jij graag aan de slag willen als magazijnmedewerker, maar weet jij niet of je over de juiste vaardigheden beschikt? We zetten een aantal vaardigheden voor jou op een rijtje! Zijn deze vaardigheden jou op het lijf geschreven, wie weet maak jij wel de switch naar een toekomstig magazijnmedewerker! Jij bent

– Stressbestendig
– Communicatief sterk
– Een aanpakker
– Fysiek sterk
– Nauwkeurig
– Een doorzetter
– Organisatorisch sterk

Magazijnmedewerker: Functies

Binnen de functies van magazijnmedewerker zijn er andere- en doorgroeimogelijkheden. Zo kan jij ook aan de slag gaan als heftruckchauffeur. Voor deze functies moet je in het bezit zijn van en hef- of reachtruckcertificaat. Vaak bieden bedrijven deze cursus ook intern aan. Er zijn ook verschillende mogelijkheden om je om te laten scholen tot magazijnmedewerker. Bedrijven bieden hiervoor ook cursussen aan, maar ervaring in de branche is vaak mooi meegenomen.

Magazijnmedewerker: Salaris

Een magazijnmedewerker in Nederland verdient gemiddeld €2080,- bruto per maand. Salarissen variëren van €1770,- (laag) tot €2395,- (hoog). Het gemiddelde salaris per jaar is €23.2337,- per jaar en gemiddeld €11,92 per uur.

Magazijnmedewerker: Vacatures

Ben je al nieuwsgierig geworden naar de functie magazijnmedewerker? Dan helpen wij jou graag verder.
Wij hebben in verschillende woonplaatsen vacatures voor magazijnmedewerker openstaan. Benieuwd of er een vacature voor jou tussenzit?

Bekijk dan hier onze vacatures en solliciteer direct!

Ervaren magazijnmedewerkers aan het woord!

We spraken 2 magazijnmedewerkers over hun werkzaamheden, ervaring en aanbeveling als magazijnmedewerker.

Willem aan het woord over zijn werk als magazijnmedewerker bij Mepal:

Willem vertelt over zijn werk als magazijnwerker. Zijn taak is om chauffeurs te helpen met het lossen van vrachtwagens en daarna de vracht te controleren en in te boeken.

“Het werk is leuk en afwisselend. Elke dag is anders en ik spreek veel verschillende leveranciers.”

Tip van Willem aan startende of werkzoekende magazijnmedewerkers:

Blijf rustig, goed opletten en niet bang zijn om dingen te vragen.

Jeroen aan het woord over zijn werk als magazijnmedewerker bij Mepal:

Jeroen houdt zich voornamelijk bezig met het verzamelen, verpakken en gereed maken voor verzending van orders. Dit loopt uiteen van een enkel schroefje in een doosje tot ontladingsstaven van enkele meters die in op maat gemaakte kisten worden verpakt.

Het werk is erg afwisselend en dat houdt het leuk. Fysiek bezig zijn met het verzamelen en inpakken van orders, maar ook met wat administratieve werkzaamheden. Een andere taak van mij is het verzamelen en labelen van de op die dag te verzenden pakketten en ervoor zorgen dat deze met de juiste pakketdienst of expediteur meegaan.”

Jeroen geeft aan dat door de grote variatie en afmetingen van producten en daardoor verschillende verpakkingsmethodes er veel afwisseling in het werk is. Een andere taak van mij is het verzamelen en labelen van de op die dag te verzenden pakketten en ervoor zorgen dat deze met de juiste pakketdienst of expediteur meegaan.

Tip van Jeroen aan startende of werkzoekende magazijnmedewerkers:

Als startende of zoekende magazijnmedewerker is het handig om gestructureerd te kunnen werken en overzicht te kunnen houden. Voelt het voor jou goed, dan gewoon doen! Alles is te leren!

Wil jij net als Willem of Jeroen aan de slag als magazijnmedewerker? Dan helpen wij jou graag verder!

Gratis e-book: In 5 stappen naar jouw ideale baan

Heb jij ooit het gevoel gehad dat je vastloopt in jouw baan? Dag in, dag uit hetzelfde riedeltje.

Je wilt graag wat anders doen, maar je weet niet zo goed wat en hoe je dit moet aanpakken. Dan gaan wij jou helpen.

Speciaal voor jou hebben wij onze kennis, expertise en ervaring gebundeld in ons e-book.

Incl. gratis templates voor een CV en motivatiebrief die eruit springen.

Gratis e-book: In 5 stappen naar jouw ideale baan

Heb jij ooit het gevoel gehad dat je vastloopt in jouw baan? Dag in, dag uit hetzelfde riedeltje.

Je wilt graag wat anders doen, maar je weet niet zo goed wat en hoe je dit moet aanpakken. Dan gaan wij jou helpen.

Speciaal voor jou hebben wij onze kennis, expertise en ervaring gebundeld in ons e-book.

Incl. gratis templates voor een CV en motivatiebrief die eruit springen.

Na het aanmelden van jouw gratis ebook ontvang je van ons ook elke 2 weken een update van onze nieuwste vacatures, zo ben jij altijd als eerste op de hoogte! Wij gaan zorgvuldig om met jouw gegevens en uitschrijven kan op elk moment. Vragen? lees hier onze privacyverklaring.

LOTTE AARTSEN

Ik zet graag mensen in beweging met mijn blogs

0573 – 256 380
lotte@flexmakers.nl