Interview Mayke Aebi Schmidt

door | 20-04-2022

Interview Mayke Aebi Schmidt

Mayke Kettelerij, eigenaresse van Flexmakers, werkt al sinds 2011 samen met Aebi Schmidt. Momenteel verzorgt Mayke namens Flexmakers de personeelswerving voor Aebi Schmidt. Zij is trots dat ze alle werving en selectie opdrachten mag vervullen! En natuurlijk helpt ze Aebi Schmidt ook graag met het invullen van de tijdelijke vacatures. In dit blogartikel vertelt ze jou meer over haar aanpak voor een succesvolle match en hoe het is om te werken bij Aebi Schmidt.

IK LAAT DE KANDIDATEN GRAAG HET BEDRIJF ZIEN

 

Bij haar vorige werkgever was Mayke jarenlang verantwoordelijk voor het regelen van alle uitzendkrachten. In die tijd heeft ze Aebi Schmidt goed leren kennen. Om de beste match te vinden leert ze ook de kandidaat graag goed kennen. Mayke: “Ik ben elke week op locatie in Holten. Ik laat kandidaten het bedrijf zien en beantwoord alle vragen die ze hebben.” Mayke neemt echt de tijd voor de rondleidingen en laat uitgebreid de werkplek zien. Volgens Mayke is er maar één nadeel. Ze is zo enthousiast over Aebi Schmidt, dat ze het moeilijk vindt om minpunten te benoemen.

 

MAYKE EN AEBI WERKEN AL MEER DAN 10 JAAR SAMEN

 

Over de samenwerking zegt Mayke: “Ik werk al meer dan 10 jaar samen met Aebi Schmidt en ken het bedrijf en de medewerkers die er werken door en door. Van nature ben ik nieuwsgierig naar wat een functie inhoudt en wat er op een werkplek van een medewerker wordt verwacht. Daardoor weet ik goed wat de werkzaamheden inhouden. Niet alleen het weten vind ik belangrijk, ook het ervaren speelt een rol. Zo heb ik een aantal jaren geleden meegedaan met een dagcursus als poedercoater. Om erachter te komen hoe het is om in die functie te werken. Het vasthouden van een poederpistool en het juist aanbrengen van een poederlaag, vielen mij ontzettend tegen! Het is echt vakwerk en fysiek pittig.

 

EEN CV GEEFT NOOIT EEN VOLLEDIG BEELD VAN EEN KANDIDAAT

 

De jarenlange samenwerking leidt tot wederzijds vertrouwen. Aebi Schmidt weet dat wanneer Mayke een kandidaat aandraagt, dit een uitstekende match kan zijn. Ondanks dat de cv van de kandidaat dit niet op het eerste oog laat zien. Mayke vindt goede werknemers voor Aebi Schmidt doordat ze de tijd neemt voor de kandidaat. Mayke: “Ik kijk met een brede blik, zonder direct te oordelen op basis van een CV. Door open het gesprek met kandidaten aan te gaan, vind ik altijd weer een goede match. En daar zijn zowel de kandidaat als Aebi Schmidt mee geholpen. Zo zijn er bijvoorbeeld al een ex-tennisleraar, een advocaat en een zorgmedewerker aan de slag gegaan bij Aebi Schmidt”.

Het NIDO bloed stroomt door Mayke’s aderen. Mayke: “Als ik met 38° in de Provence boven op de Mont Ventoux zit en ik zie een zoutstrooier staan, dan maak ik een foto en stuur die met een geintje naar de chef. Maar ook wanneer ik in de winter ’s avonds op de bank zit en ik hoor een zoutstrooier voorbijrijden, dan denk ik: Aebi Schmidt is weer goed bezig!”. Mayke werkt vol enthousiasme voor Aebi Schmidt en gaat voor het bedrijf door het vuur.

 

WERKEN BIJ AEBI SCHMIDT; EEN OPEN, EERLIJK EN GEZELLIG BEDRIJF

 

Maar ze doet meer dan hen alleen voorzien van uitzendkrachten. Door regelmatig op de werkvloer aanwezig te zijn en te checken bij zowel de uitzendkrachten als leidinggevenden hoe de dingen lopen voorkomt zij ‘moeilijkheden’ of ontevredenheid.

Aebi Schmidt

Bij Aebi Schmidt werken allerlei mensen met verschillende achtergronden in woonplaats, leeftijd, werkervaring en opleiding. Alle smaken zijn er! Over het werken bij Aebi Schmidt zegt Mayke: “Werken bij Aebi Schmidt betekent werken bij een open, eerlijk en gezellig bedrijf waar je waardering krijgt voor het werk dat je doet. Er wordt hard gewerkt, maar ook veel gelachen. Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen de vaste krachten en uitzendkrachten op de werkvloer; iedereen wordt gezien, gehoord en gewaardeerd. Dat is iets wat uitzendkrachten vaak als uniek ervaren.

KOM JIJ OOK WERKEN BIJ AEBI SCHMIDT?

 

Ben jij op zoek naar ander werk? En werk je het liefst in Holten? Dan hebben wij toffe vacatures voor jou in verschillende branches bij onze opdrachtgever Aebi Schmidt. Van magazijnmedewerker tot lasser, chef werkplaats of assemblagemedewerker, Aebi Schmidt heeft volop mogelijkheden. Solliciteer direct via de vacature of kom langs voor een kennismakingsgesprek. Je kunt ons bereiken via 0573-256380 of info@flexmakers.nl

Gratis e-book: In 5 stappen naar jouw ideale baan

Heb jij ooit het gevoel gehad dat je vastloopt in jouw baan? Dag in, dag uit hetzelfde riedeltje.

Je wilt graag wat anders doen, maar je weet niet zo goed wat en hoe je dit moet aanpakken. Dan gaan wij jou helpen.

Speciaal voor jou hebben wij onze kennis, expertise en ervaring gebundeld in ons e-book.

Incl. gratis templates voor een CV en motivatiebrief die eruit springen.

Gratis e-book: In 5 stappen naar jouw ideale baan

Heb jij ooit het gevoel gehad dat je vastloopt in jouw baan? Dag in, dag uit hetzelfde riedeltje.

Je wilt graag wat anders doen, maar je weet niet zo goed wat en hoe je dit moet aanpakken. Dan gaan wij jou helpen.

Speciaal voor jou hebben wij onze kennis, expertise en ervaring gebundeld in ons e-book.

Incl. gratis templates voor een CV en motivatiebrief die eruit springen.

Na het aanmelden van jouw gratis ebook ontvang je van ons ook elke 2 weken een update van onze nieuwste vacatures, zo ben jij altijd als eerste op de hoogte! Wij gaan zorgvuldig om met jouw gegevens en uitschrijven kan op elk moment. Vragen? lees hier onze privacyverklaring.

TESSA WESTERINK

Ik zet graag mensen in beweging met mijn blogs

0573 – 256 380
tessa@flexmakers.nl