Hoe werkt een uitzendbureau?

door | 20-04-2022

HOE WERKT EEN UITZENDBUREAU?

Je hebt vast al wel eens van een uitzendbureau gehoord, maar hoe werkt een uitzendbureau precies? Misschien heb jij jouw huidige baan wel gevonden via een uitzendbureau. Wanneer jij bij een uitzendbureau in dienst bent, werkt dat anders dan wanneer jij werkzaam bent voor een bedrijf. In deze blog vertellen wij jou meer over hoe een uitzendbureau te werk gaat. Maar eerst lichten wij kort toe wat een uitzendbureau is.

Een uitzendbureau bemiddelt tussen werkgevers en werkzoekenden. Bedrijven die zelf geen personeel kunnen vinden of die hier simpelweg geen tijd voor hebben, kunnen een uitzendbureau inschakelen om personeel te werven. Het uitzendbureau gaat dan voor het bedrijf op zoek naar een geschikte kandidaat.

 

Hoe werkt een uitzendbureau? Dit zijn de werkzaamheden van een uitzendbureau

Hoe werkt een uitzendbureau nou precies? Een uitzendbureau gaat voor jou op zoek naar een baan. Je kan een uitzendbureau ook wel als een soort Marktplaats zien, waar vraag en aanbod van werk samen komt. Bedrijven nemen contact op met uitzendbureaus met de opdracht om een medewerker te zoeken. Deze taak wordt vaak uitbesteed aan uitzendbureaus omdat het zoeken naar nieuw personeel een tijdrovende klus is. Een uitzendbureau zal dan vervolgens aan de slag gaan om voor de juiste match te zorgen. Als werkzoekende ben je op zoek naar een nieuwe baan, je kan je dan gratis bij een uitzendbureau inschrijven.

Als werkzoekende kun je ervoor kiezen om je eerst in te schrijven bij een uitzendbureau maar je kan ook direct solliciteren op een vacature. Wanneer je bij ons solliciteert op een vacature nodigen we jou uit voor een gesprek.

 

Waarom Flexmakers?

Nu je weet hoe een uitzendbureau te werk gaat, zullen wij jou vertellen hoe wij ons onderscheiden van andere uitzendbureaus. Wij vinden dat het matchen van medewerkers aan bedrijven, mensenwerk is. Daarom sta jij, als persoon, bij ons centraal. Flexmakers vindt het belangrijk dat jij een baan vindt die bij jou past en waar jij gelukkig van wordt. Om jou aan de juiste baan te helpen gaan wij een persoonlijk gesprek met jou aan. Dit gesprek zal plaats vinden bij ons op kantoor. In dit gesprek bespreken wij jouw werkervaring, ambities en interesses. Op basis van de informatie uit het gesprek gaan wij vervolgens voor jou aan de slag. Wij zullen dan binnen ons netwerk, op zoek gaan naar een leuke baan.

 

Werken voor een uitzendbureau hoe werkt dat?

Het inschrijven bij een uitzendbureau én alle services die een uitzendbureau biedt zijn gratis. Denk hierbij aan de gesprekken die je zal voeren met een medewerker en het samen op zoek gaan naar die nieuwe baan.

Wanneer jij aan de slag gaat bij je nieuwe opdrachtgever worden je salaris en eventuele vergoedingen (bijvoorbeeld reiskostenvergoeding) in overleg met het uitzendbureau waarvoor je werkzaam bent, vastgesteld en wekelijks door ons uitbetaald.

Het salaris is conform de cao van de branche van de opdrachtgever. Er wordt dus geen onderscheid gemaakt tussen werknemers die werkzaam zijn via het uitzendbureau en werknemers die vast in dienst zijn binnen het bedrijf. Een uitzendkracht ontvangt wekelijks loon. Naast een regulier loon heeft een uitzendkracht recht op vakantiedagen en vakantie-uren. Vakantiedagen worden niet uitbetaald maar kunnen worden opgespaard voor wanneer de uitzendkracht een vrije dag wil opnemen. De uitzendkracht krijgt die dag dan volledig doorbetaald. Het vakantiegeld wordt jaarlijks uitbetaald.

 

Vast contract

Nu je hebt gelezen over hoe een uitzendbureau te werk gaat ben jij zeker benieuwd hoelang jij voor het uitzendbureau blijft werken. De ervaring leert dat een groot gedeelte van onze uitzendkrachten na een tijdje een vast contract aangeboden krijgen. Hierdoor zul jij niet meer werkzaam zijn voor Flexmakers, maar voor het bedrijf waar jij voor hebt gewerkt. De opdrachtgevers waar wij mee samenwerken bieden onze uitzendkrachten veel toekomstperspectief.

Benieuwd naar de vacatures die wij aanbieden? Klik dan hier.

 

Nu je weet hoe een uitzendbureau werkt is het tijd om je in te schrijven

Je weet nu hoe wij als uitzendbureau werken. Wij willen jou graag helpen aan die (nieuwe) baan waar jij ontzettend blij van wordt. Flexmakers onderzoekt welk bedrijf of functie aansluit op jouw ambities, kundigheid en interesses. Ben jij opzoek naar een nieuwe baan in de omgeving van Lochem? Schrijf je direct bij ons in zodat wij samen kunnen kijken naar een nieuwe baan voor jou.

Gratis e-book: In 5 stappen naar jouw ideale baan

Heb jij ooit het gevoel gehad dat je vastloopt in jouw baan? Dag in, dag uit hetzelfde riedeltje.

Je wilt graag wat anders doen, maar je weet niet zo goed wat en hoe je dit moet aanpakken. Dan gaan wij jou helpen.

Speciaal voor jou hebben wij onze kennis, expertise en ervaring gebundeld in ons e-book.

Incl. gratis templates voor een CV en motivatiebrief die eruit springen.

Gratis e-book: In 5 stappen naar jouw ideale baan

Heb jij ooit het gevoel gehad dat je vastloopt in jouw baan? Dag in, dag uit hetzelfde riedeltje.

Je wilt graag wat anders doen, maar je weet niet zo goed wat en hoe je dit moet aanpakken. Dan gaan wij jou helpen.

Speciaal voor jou hebben wij onze kennis, expertise en ervaring gebundeld in ons e-book.

Incl. gratis templates voor een CV en motivatiebrief die eruit springen.

Na het aanmelden van jouw gratis ebook ontvang je van ons ook elke 2 weken een update van onze nieuwste vacatures, zo ben jij altijd als eerste op de hoogte! Wij gaan zorgvuldig om met jouw gegevens en uitschrijven kan op elk moment. Vragen? lees hier onze privacyverklaring.

Mayke Kettelerij

Ik zet graag mensen in beweging met mijn blogs

0573 – 256 380
mayke@flexmakers.nl