Waarom is het hebben van een leuke baan essentieel?

door | 22-11-2023

Wij geven jou graag 5 redenen

Wist je dat een kwart van de Nederlanders werk hebben waar ze niet tevreden mee zijn? En dat is best opvallend, aangezien het aantal openstaande vacatures in Nederland nog nooit zo hoog is geweest als dit jaar.  Werk is een groot deel van het leven en heeft een enorme invloed op je welzijn en geluksgevoel. Een baan die je leuk vindt, kan het verschil maken tussen elke dag zin hebben in je werk of elke ochtend met tegenzin opstaan. En daarom is het belangrijk dat je plezier uit je werk haalt. En hoe is dit voor jou, zit jij nog op je plek? We geven je graag 5 redenen waarom het hebben van een leuke baan essentieel is.

Het hebben van een leuke baan: Een bron van motivatie

Stel je voor, elke ochtend wakker worden met een verlangen om aan de dag te beginnen, vanwege je baan. Niet omdat het moet, maar omdat je er écht zin in hebt. Als jij gemotiveerd bent tijdens je werk pak je elke uitdaging met beide handen aan. Een baan waar je dus echt gelukkig in bent, kan je leven veranderen en ervoor zorgen dat jij elke dag met een heerlijk gevoel opstaat. Stephan weet hoe dit is. Hij werkt sinds juni bij Flexmakers en zegt: “Elke dag thuiskomen met een enthousiast gevoel, heerlijk vind ik het. Ik had dit werk veel eerder moeten doen.”

Het hebben van een leuke baan: Beter voor je welzijn

Het is geen geheim dat je werkomgeving een grote invloed heeft op jouw welzijn, want een groot deel van je dag breng je door op het werk en met collega’s. Wanneer je plezier hebt in je werk, heeft dit een positieve invloed op je mentale, emotionele en zelfs fysieke welzijn. Je hebt minder last van stress, angst of negatieve gedachten. Een baan waarin je je gewaardeerd voelt en plezier hebt, zorgt voor een betere balans tussen werk en privé. Wat ervoor zorgt dat je goed in je vel zit.

 

Het hebben van een leuke baan: Het voelt meer als hobby dan als werk

Voelt jouw baan ook aan als hobby? Of heb je gevoel dat je ‘moet’ werken én dat je de laatste tijd met tegenzin naar je werk gaat? Wil jij net als Stephan met plezier naar je werk gaan? Dat kan! En wij helpen jou hier graag bij. Wist je dat we op dit moment heel veel (nieuwe) toffe vacatures open hebben staan? We vertellen je hier graag meer over. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en dan plannen we een kennismakingsgesprek.

 

Het hebben van een leuke baan: Je bent beter in je werk en haalt er meer voldoening uit

Wanneer je passie hebt voor je werk, ben je automatisch meer betrokken bij je werk en de visie van het bedrijf. Die betrokkenheid leidt tot een hogere productiviteit en een groot verlangen om continu te innoveren. Medewerkers die zich op deze manier verbonden voelen, denken niet alleen aan hun persoonlijke groei. Zij zijn ook echt gedreven om bij te dragen aan de groei van het bedrijf en een meerwaarde te leveren. En wanneer jij betrokken bent, beïnvloed en motiveer je jouw collega’s om betrokken te zijn bij het bedrijf.

 

Het hebben van een leuke baan: Je haalt meer plezier uit je werk

Het klinkt vanzelfsprekend, maar plezier hebben is het belangrijkste aspect van elke baan. Wanneer je oprecht geniet van wat je doet, wordt je taak minder belastend. Je bouwt leuke relaties op met collega’s, viert successen en kijkt uit naar nieuwe uitdagingen. In plaats van de dagen tot het weekend te tellen, geniet je van (bijna) elk moment. “Als ik maandagochtend begin met werken is het al weekend voor ik het door heb. Net als de uitdrukking Time flies when you are having fun “Aldus Stephan. Kortom is plezier in je werk het allerbelangrijkste en daarom is het essentieel om een leuke baan te hebben.

 

Zet ook de stap naar meer werkplezier

Bij Flexmakers vinden we dat iedereen een baan verdient waar je werkplezier aan beleeft. Dus, zit je niet lekker op je plek of ben je gewoon nieuwsgierig naar wat er nog meer mogelijk is? Laat Stephan je helpen. Hij weet als geen ander hoe belangrijk het is om een baan te hebben waar je echt gelukkig in bent. Je kunt contact opnemen door hem te bellen op 0573-256380 of door je direct in te schrijven.

Mayke Kettelerij

Ik zet graag mensen in beweging met mijn blogs

0573 – 256 380
mayke@flexmakers.nl