Hoe vind je de juiste balans tussen je persoonlijke leven en de zoektocht naar een baan?

door | 28-08-2023

5 belangrijke tips van Flexmakers

Vind jij het lastig om de juiste balans te vinden tussen je persoonlijke leven en de zoektocht naar een nieuwe baan? Dan hebben wij goed nieuws voor jou. In dit blogartikel geeft Mayke jou 5 essentiële tips om de juiste balans te vinden. Wij begrijpen dat het zoeken naar een nieuwe baan tijdrovend en stressvol is en dat het invloed heeft op je persoonlijke leven. Maar vrees niet, het is zeker mogelijk om de balans te vinden tussen je persoonlijke leven en je zoektocht naar een nieuwe baan. Na het lezen van deze blog wordt het voor jou makkelijker om een juiste balans te vinden, wanneer je deze 5 tips toepast.

 

De juiste balans vinden tip 1: Bepaal je prioriteiten

Het allereerste dat je gaat doen, is bepalen wat het belangrijkste voor je is in je leven en hoeveel tijd jij wilt besteden aan je banenzoektocht. Wat zijn zaken die je absoluut niet wilt opofferen voor je banenzoektocht? Is het belangrijk voor je om elke avond tijd door te brengen met je gezin? Of wil je in het weekend tijd hebben voor hobby’s en vrienden. Door deze zaken te prioriteren en te bepalen hoeveel tijd je wilt besteden aan je baanzoektocht, kun je een duidelijk beeld krijgen van hoe je je tijd wilt verdelen. Dit helpt je om een gezonde grens te trekken tussen werk en privé.

De tip om te onthouden:

  • Prioriteer en bepaal hoeveel tijd je wilt besteden aan het vinden van een nieuwe baan: stel een grens tussen werk en privé.

 

De juiste balans vinden tip 2: Maak een plan

Een gestructureerd plan helpt je om je tijd en energie te beheren. Verdeel je dag in blokken: één voor het zoeken naar vacatures, één voor het opstellen van sollicitaties en één voor sollicitatiegesprekken. Maar wat belangrijk is om ook blokken voor jezelf in te plannen. Of het nu gaat om sporten, lezen of tijd doorbrengen met je geliefden, het is essentieel om tijd te reserveren voor activiteiten die je plezier en energie geven. Deze momenten van ontspanning helpen je om je focus te herstellen en je batterijen op te laden voor de volgende uitdaging.

De tip om te onthouden:

  • Werk in blokken en plan ook tijd in voor jezelf, waarin je niet bezig gaat met het zoeken naar een nieuwe baan maar naar iets wat jou ontspanning geeft.

 

De juiste balans vinden tip 3: Stel gezonde grenzen

Het is belangrijk dat je je realiseert dat het goed is om soms ‘nee’ tegen jezelf en anderen te zeggen. Je moet niet altijd ‘aan’ staan. Bescherm ook je eigen vrije tijd en voorkom dat je meegesleurd wordt in de druk om steeds meer te doen voor de zoektocht naar je nieuwe baan. Het is prima om tijd in te plannen voor rust en ontspanning. Dat maakt je geen lui persoon, maar een gezond persoon.

De tip om te onthouden:

  • Zeg soms ook nee, voor jezelf kiezen is soms ook goed.

 

De juiste balans vinden tip 4: Zorg voor jezelf

In een drukke periode zoals de zoektocht naar een baan, is het mogelijk dat je jouw eigen welzijn snel over het hoofd ziet. Het zoeken naar een baan kan stressvol en uitputtend zijn. Daarom is het essentieel om goed voor jezelf te zorgen. Zorg dat je goed eet, voldoende beweegt, voldoende rust en slaap krijgt en jezelf af en toe verwent. Dit zal je helpen om de stress te verminderen en zorgt ervoor dat je elke dag opnieuw energiek aan je zoektocht kan beginnen.

De tip onthouden:

  • Zet jezelf op een: blijf goed voor jezelf zorgen. Voldoende bewegen, gezond eten en voldoende rust en slaap te krijgen.

 

De juiste balans vinden tip 5: Vraag om hulp

Het is oké om hulp te vragen als je het gevoel hebt dat je vastloopt in de zoektocht naar een nieuwe baan. Dit kan je doen door te praten met familie en of vrienden en door hen om advies te vragen.

Maar ook bij Flexmakers staan we klaar om je te ondersteunen in jouw zoektocht naar een nieuwe baan. Als je vragen hebt kun je altijd bij ons terecht en ben je altijd welkom voor een vrijblijvend gesprek. Dan gaan we samen op zoek naar jouw droombaan.

We weten hoe stressvol het is om elke dag op zoek te gaan, alle vacatures te bekijken en door de bomen het bos niet meer te zien, dat is ook waarom we jou hier graag bij helpen.

Als uitzendbureau zijn wij er voor jou! Misschien weet je nog niet zo goed wat een uitzendbureau voor jou kan betekenen of twijfel je nog of het wat voor jou is. We vertellen je op deze pagina graag meer over de mogelijkheden over werken via een uitzendbureau.

We hopen dat je met onze tips aan de slag kan gaan en het balans tussen werk en privé weet te vinden tijdens jouw zoektocht naar een nieuwe baan. Heb je nog vragen, loop je vast of wil je gewoon direct geholpen worden? Laat ons je dan helpen. Je kunt contact opnemen door ons te bellen op 0573-256380 of door je direct in te schrijven.

Mayke Kettelerij

Ik zet graag mensen in beweging met mijn blogs

0573 – 256 380
mayke@flexmakers.nl